ObjaveZajedno u borbi protiv komaraca i insekata
Zajedno u borbi protiv komaraca

Zajedno u borbi protiv komaraca i insekata


Sunce je stiglo i označilo početak sezone roštiljanja, piknika i boravaka u prirodi. No, također je označilo i početak sezone komaraca, krpelja i insekata koji mogu uništiti opušteni odmor. U Hrvatskoj su do sada pronađene čak 52 vrste komaraca, a osim što su naporni i nakon uboda ostavljaju alergijsku reakciju na koži, prijenosnici su raznih bolesti. Osim komaraca, svaki boravak u prirodi nosi rizik i od mogućeg kontakta s krpeljima i mogućnost zaraze bolestima koji oni prenose. Dermamel proizvodi su tu kako bi zaštitili vas i vašu obitelj i omogućili svima ugodan i bezbrižan boravak u prirodi.

Repel off sprej kreiran je na bazi prirodnih sastojaka i prirodni je repelent protiv ugriza komaraca, krpelja i drugih insekata. Glavni sastojak ciklizirano eterično ulje limunskog eukaliptusa Eucalyptus citriodora ima izraženo protuupalno, protugljivično i umirujuće djelovanje te je odličan repelent iz kojeg se dobiva citridiol – sastojak visoke repelentne aktivnosti čija učinkovitost se uspoređuje s deet-om. Konvencionalni repelent Deet pripada skupini organskih otapala i unatoč njegovoj djelotvornoj zaštiti nije poželjan zbog prodiranja kroz kožu pri čemu se dio apsorbira u krvotok. Repel off sprej bez sintetičkih i deet aditiva istovremeno je nježan prema koži i okolišu te prikladan za djecu stariju od šest mjeseci.

 Repel off sprej Skin relief gel

 

Skin relief gel kreiran je na bazi propolisa, aloe vere, kamilice, hamamelisa i mente, kombinacije sastojaka koja nakon primjene ugodno hladi i umiruje iritiranu kožu. Nakon uboda i ispuštanja sline komarca ispod površine kože čovjeka, tijelo se pokušava obraniti protiv nepoznate supstance i nastaje oteklina na mjestu uboda koja izaziva svrbež. Skin Relief Gel smanjuje crvenilo i ublažava iritaciju te otklanja osjećaj svrbeži i pruža blagi osjećaj hlađenja nadražene kože. Bilo da se radi o odrasloj osobi ili djetetu, dovoljno je nanijeti manju količinu gela na željeno mjesto te ga lagano umasirati.

 

Dermamel u Ljekarnama Srce!

Osim na našem webshopu Dermamel proizvode možete pronaći i u Ljekarnama Srce na području cijele Osječko-baranjske županije. Neka Repel off sprej i Skin relief gel postanu standardni dio vašeg ruksaka.

Za više informacija i zanimljivosti iz svijeta prirodne kozmetike na bazi pčelinjih proizvoda zapratite nas na Facebooku i Instagramu.