ObjaveBlaga, a tako moćna ravensara
Blaga, a tako moćna ravensara

Blaga, a tako moćna ravensara

Ulje ravensare jedno je od zdravstveno najpotentnijih eteričnih ulja s najširom lepezom primjena, a drvo iz čijih se listova proizvodi raste na Madagaskaru. Riječ je o visokom drvetu širokih i dugih listova koji parnom destilacijom daju ulje koje je od davnina cijenjeno na Madagaskaru te korišteno kao univerzalni lijek za zdravstvene tegobe. Zahvaljujući biološki vrijednim i farmakološki aktivnim organskim spojevima, eterično je ulje broj jedan u prevenciji širenja virusnih infekcija i ublažavanju simptoma bolesti koje oni uzrokuju.

Ljekovita svojstva

Bilo da se primjenjuje na koži ili inhalira, ulje ravensare ima posebnu vrijednost zbog brojnih blagodati. Zahvaljujući svojim imunostimulativnim svojstvima jača imunološki sustav te ima stimulirajući učinak u okolnostima u kojima je imunitet ugrožen zbog povećane razine stresa i iscrpljenost. Potiče generalni osjećaj dobrobiti, smanjuje umor i stres te djeluje na centralni živčani sustav. Balansirajući energiju prilikom stanja mentalne i fizičke iscrpljenosti pomaže kod oporavka od bolesti i oslobađa od negativnih misli. Djelujući antibakterijski uništava određene vrste bakterija i spriječava infekciju rana te djeluje protuupalno kod kožnih infekcija. Također, može pomoći u slučaju istegnuća te prilikom potrebe za opuštanjem bolova u mišićima i zglobovima. Antivirusno svojstvo korisno je prilikom tretiranja infekcije uzrokovanih raznim vrstama Herpes virusa.

Izrazito antivirusno djelovanje

Ravensara je vjerojatno najblaže eterično ulje koje ne nadražuje i ne izaziva druge nuspojave te je iz tog razloga široko primijenjeno kod djece i osjetljivih osoba. Zahvaljujući svom izrazitom antivirusnom djelovanju ulje se pokazalo izrazito korisnim kod ublažavanju simptoma herpes simplex virusa o kojemu smo više pisali u blogu.

Zbog svog tekućeg sastava ulje je nepraktično za korištenje i nanošenje na usnicu. I zato, osmišljena je jedinstvena formula koja kombinacijom eteričnog ulja s kvalitetnim propolisom djeluje i preventivno te znatno smanjuje simptome herpesa. Herp’’s – SOS balzam za usne praktičan je proizvod koji stane u svaki džep ili torbicu. Proizvod je potrebno nanijeti na usne direktno i po potrebi. Osim dokazanom djelovanja protiv simptoma herpesa, prirodni je zaštitni balzam koji štiti usne od vanjskih utjecaja.

Herp''s

Priroda daje najbolje

Nema sumnje u to da je veza prirode i čovjeka uvijek bila posebna. Pomno birajući i uzimajući ono najbolje što nam priroda daje, Dermamel je stvorio liniju proizvoda na bazi propolisa i ljekovitog bilja. Pčelinji vosak i noćurka, ulje Ravensare, propolis, aloe vera, med i ciklizirano eterično ulje limunskog eukaliptusa Eucalyptus citriodora glavni su sastojci naših proizvoda uz koje ste uvijek korak bliže prirodi.